Onze organisatie

Wat doet Aegon?

Aegon Levensverzekering N.V. (hierna: Aegon) is een verzekeraar die onder meer de pensioenregeling uitvoert van het pensioenfonds (of de pensioenfondsen) waar u pensioen hebt opgebouwd toen u nog werknemer in het mijnbedrijf was:

  • het Algemeen Mijnwerkersfonds van de Steenkolenmijnen in Limburg (het AMF) en/of
  • het Beambtenfonds voor het Mijnbedrijf (het BFM)

In augustus 2014 hebben het AMF en het BFM de mijnpensioenen overgedragen aan Aegon. In januari 2015 hebt u een eenmalige verhoging van uw pensioen ontvangen. Aegon garandeert deze uitkering. De verzekeraar verhoogt, noch verlaagt uw uitkering in de toekomst. Uw pensioen bij Aegon noemen we ook wel uw mijnwerkerspensioen.

AZL houdt voor Aegon de administratie nauwkeurig bij, zodat alle belanghebbenden het mijnwerkerspensioen krijgen waar zij recht op hebben. Ook de laatste mijnwerker kan rekenen op een pensioen, zolang hij leeft.

Vragen over uw pensioen?

Hebt u vragen over uw mijnwerkerspensioen bij Aegon? Dan kunt u hiervoor terecht op hetzelfde adres en bij dezelfde medewerkers als toen uw mijnpensioen nog was ondergebracht bij het AMF en/of het BFM. U kunt de helpdesk bij AZL in Heerlen bellen, schrijven of mailen. De medewerkers kennen uw pensioenregeling en helpen u graag.
Neem dus géén contact op met de helpdesk van Aegon. Zij kennen uw pensioenregeling niet.

Vragen over Aegon?

Wilt u meer weten over Aegon? Ga dan naar www.aegon.nl. Hier vindt u meer informatie over onder meer: