Nieuws

Hét moment om uw geldzaken op een rij te zetten

Het is maart. We moeten er weer aan geloven: de aangifte inkomstenbelasting. Onze tip: neem in dit jaarlijkse ritueel voor de Belastingdienst ook uw pensioenzaken onder de loep!

Doe uw pensioencheck

Het is verstandig om minimaal één keer per jaar uw pensioen te checken. Hoe staat u ervoor? Dat kunt u doen als u het Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds krijgt. Maar een ander goed moment is als u tóch al bezig bent met uw administratie voor de Belastingdienst.

Hoe? Online!

Het kost u niet veel tijd. Hier ziet u hoe uw pensioen ervoor staat:

  • In Mijn Pensioencijfers
    Log met uw DigiD in op de beveiligde online omgeving Mijn Pensioencijfers. U ziet uw actuele pensioencijfers, uw Uniform Pensioenoverzichten en u kunt uw pensioenzaken rechtstreeks met ons regelen.

  • In Mijnpensioenoverzicht.nl
    Hebt u pensioen opgebouwd via meerdere werkgevers? Dan kunt u met DigiD ook inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier ziet u:
    - hoeveel pensioen u hebt opgebouwd bij ons fonds
    - hoeveel pensioen u hebt opgebouwd bij andere pensioenfondsen en verzekeraars
    - waar u pensioen hebt opgebouwd
    - hoeveel AOW-pensioen u straks kunt verwachten van de overheid

Ontvangt u pensioen van ons fonds?

Dan hebt u van ons fonds eind januari een jaaropgave gekregen over het pensioen dat u in 2019 van ons hebt ontvangen. Dit bedrag moet gelijk zijn aan het bedrag dat u ingevuld ziet als u online uw belastingaangifte doet. Bent u uw jaaropgave kwijt? Log in op Mijn Pensioencijfers. Daar staat hij voor u klaar.

Meer weten?

Hebt u vragen over de bedragen die u online ziet? Lees het nieuwsbericht over de pensioenbedragen. Of kijk of uw vraag staat bij de veelgestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl of de veelgestelde vragen over het Uniform Pensioenoverzicht. Staat uw antwoord daar niet bij? Contact opnemen kan ook. Wij helpen u graag.