Nieuws

Krijgt u in mei nog vakantiegeld als u met pensioen bent?

Zolang u werkt, krijgt u vakantiegeld uitbetaald van uw werkgever. Meestal is dat in de maand mei. Zodra u met pensioen gaat, ontvangt u van ons pensioenfonds geen aparte uitkering voor uw vakantie.

Elke maand een deel vakantiegeld

U ontvangt elke maand een pensioenuitkering van ons fonds. In dit bedrag is uw vakantiegeld al opgenomen. Eigenlijk ontvangt u elke maand een deel  (om precies te zijn 1/12e deel) van het vakantiegeld in uw pensioenuitkering.

Dit geldt ook voor andere uitkeringen, zoals een dertiende maand. Ontving u tijdens uw werk een vaste extra uitkering waarover pensioenpremie werd afgedragen? Dan is deze opgenomen in het pensioen dat u elke maand van ons ontvangt.

Uitzondering

Uitzondering op deze regel zijn personen die vóór hun 65ste met pensioen zijn gegaan en tijdelijk pensioen ontvangen. Zij ontvangen in de maand mei vakantiegeld bij hun pensioen totdat zij 65 jaar zijn.

Het vakantiegeld wordt alleen berekend over het zogeheten tijdelijk pensioen. Als u 65 wordt, vervalt dit tijdelijk pensioen.

Meer informatie

In uw Uniform Pensioenoverzicht ziet u hoeveel pensioen er voor u geregeld is bij ons pensioenfonds. Log in bij Mijn Pensioencijfers voor uw pensioenoverzicht. In januari sturen wij gepensioneerden verder een jaaropgave met een overzicht van het uitgekeerde pensioen. Ook dat vindt u terug in Mijn Pensioencijfers.
Op deze site vindt u verder de betaaldata voor uw pensioen. Hebt u meer vragen? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag.