Nieuw rekeningnummer

Hoe zorgt u ervoor dat uw pensioen op het juiste rekeningnummer wordt uitbetaald?

Meestal hebt u zo ongeveer uw hele leven hetzelfde rekeningnummer, van uw eerste zakgeld tot en met uw pensioen. Soms is het echter nodig om een rekeningnummer te wijzigen. Hoe zorgt u ervoor dat ook uw pensioen op het nieuwe nummer wordt uitgekeerd?

Als u zich bij ons meldt met het verzoek om uw rekeningnummer te wijzigen, sturen wij u een wijzigingsformulier per post. Ook kunt u dit formulier downloaden en uitprinten, u vindt het wijzigingsformulier bij documenten. Wij hebben namelijk een schriftelijk en ondertekend verzoek van u nodig om het rekeningnummer in onze administratie te mogen wijzigen. Met het invullen en retourneren van het formulier weten we zeker dat we de wijziging bij de juiste persoon doorvoeren. U mag het formulier per post terugsturen. U kunt het ook scannen en digitaal retourneren. Helaas kunnen we dat proces op dit moment nog niet volledig digitaal regelen, maar daar wordt aan gewerkt.

Let op: als wij het formulier hebben verzonden, is het ook zichtbaar in Mijn Pensioencijfers. Dat betekent dat u het daar eventueel al kunt downloaden en printen als u sneller actie wilt ondernemen.